Jsme dodavateli českého chřestu pro restaurace, hotely a další gastronomická zařízení. Chřest se pěstuje na polích v Hostíně u Vojkovic v mělnickém regionu. Právě díky tomu můžeme nabídnout exkluzivní dodávku chřestu hned na začátku sezóny a úplně čerstvý. Chřest ráno sklizený můžete mít do pár hodin ve své provozovně za velkoobchodní ceny a nabídnout tak svým zákazníkům výbornou pochoutku z čerstvého českého chřestu.
Jedná se o vytrvalou bylinu s hodně redukovanými oddenky a "šupinovitými" listy. I přesto, že existuje téměř 300 druhů chřestu, na trhu můžeme sehnat tři základní druhy:
Tato zelenina pochází z dálného východu. Latinský název asparagus pochází z řeckého slova asparagos, jež bylo odvozeno ze staré perštiny. V Čechách jsou ideální podmínky pro jeho pěstování na Mělnicku.
Chřest je oblíbený především pro jeho dobrý zdroj vlákniny a bohatost vitamínů jako: beta-karoten, vitamíny B, vitamín C, E a K, kyselinu listovou, asparagovou, esenciální oleje, riboflavin. Dalo by se říci, že tyto kombinace působí jako elixír mládí. Ze stopových prvků obsahuje vápník, fosfor, hořčík, draslík, zinek, železo, jód. Má nízký obsah cukrů a nízkou energetickou hodnotu (pouhých 25 kcal/85 Kj na 100g!), je tedy vhodný i pro šetrné diety.